ChatGPT: Je nieuwe AI-Collega Zonder Koffiepauzes – Trainers, Maak Kennis - Leer Trainen vanuit je Vak

ChatGPT: Je nieuwe AI-Collega Zonder Koffiepauzes – Trainers, Maak Kennis

De technologie gaat op het moment snel. Ik denk dat we er ook als trainers niet omheen kunnen en we ons aan moeten passen aan de veranderingen.

In dit blog wil ik het heel graag met je hebben over ChatGPT. Een Ai-gestuurde technologie die een waardevolle bron van inspiratie voor je kan zijn. Ik zie het (bijna..;-)) als een extra collega waar ik mee kan sparren. En, in plaats van dat ik er weerstand voor voel om het te gebruik omarm ik het.

Wat is AI en ChatGPT?

AI, Artificial Intelligence, ook wel kunstmatige intelligentie, is een technologie die machines in staat stelt om taken uit te voeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen.

ChatGPT is een AI-model dat is ontworpen om natuurlijke menselijke gesprekken na te bootsen, wat betekent dat het kan praten en communiceren zoals wij dat doen.

Waarom zou je het gebruik van ChatGPT omarmen?

Je kunt je tegen het gebruik van ChatGPT verzetten maar je kunt het ook omarmen en leren hoe je het op een goede manier kunt gebruiken bij bijvoorbeeld het maken van je trainingen. Ik kies voor het laatste.

Inspiratiebron en sparringpartner 

Weet je nog die momenten waarop je vastzat en geen idee had hoe je je training verder moest uitwerken? Of die keren dat je niemand had om mee te sparren over een bepaald onderwerp? Op dat moment kan ChatGPT je helpen. Het kan je helpen om creatieve ideeën te genereren en nieuwe invalshoeken te verkennen.

Ik merk echt dat het mij helpt om betere en op een efficiëntere manier trainingen te maken. Het motiveert me en het inspireert me.

Jouw input blijft belangrijk!

Wel zie ik echt de meerwaarde van de inhoudsdeskundige / opleidingskundige. Als je ChatGPT niet ‘voedt’ met de juiste input komt er ook geen goede output uit. Ook moet je natuurlijk op een goede manier een training kunnen opbouwen, weten wat je doet.

Daarnaast vind ik het echt van belang dat je heel goed checkt of dat wat er uit komt ook echt klopt. Het niet klakkeloos overnemen, maar het zien als inspiratie.

Hoe werkt het?

Stel, je werkt aan een training over effectieve communicatie en je hebt wat extra input nodig. Je kunt gewoon een gesprek beginnen met ChatGPT en vragen om ideeen, tips of advies. Het mooie is dat ChatGPT je direct antwoord geeft, waardoor je meteen weer verder kunt met het ontwerpen van je training.

En… het fijne is ook.. 😉 je hoeft er nooit bang voor te zijn dat je ‘domme’ vragen stelt. Want.. ChatGPT oordeelt niet.

Tot slot

Je hebt nu een korte introductie tot AI gelezen en ChatGPT. Maar vooral.. waarom je in mijn ogen deze technologie zou moeten omarmen bij het maken van je trainingen.

In de vervolgblogpost ga ik dieper in ChatGPT en hoe je het in de praktijk kunt toepassen bij het maken van je trainingen. 

Wil je nu al meer? En je echt verdiepen in hoe je ChatGPT kunt gebruiken bij het maken van je Trainingen? 

Volg mijn Live Online Training ChatGPT voor Trainers. Ik neem je stap voor stap mee in het gebruik van ChatGPT, waar je op moet letten als je ChatGPT gebruikt en je krijgt tal van voorbeelden hoe je het concreet kunt toepassen.

Natuurlijk krijg je ook na afloop toegang tot de online module zodat je het nog eens rustig na kunt lezen. 

Via deze link kun je je aanmelden. Voor onderstaande trainingen is op dit moment nog plek: 

  •  maandag 15 mei 10.00 - 11.15 uur
  •  donderdag 1 juni 20.00 - 21.15 uur 
  • Tot snel!