Je voelt.. het klopt niet… - Leer Trainen vanuit je Vak

Je voelt.. het klopt niet…

We hebben een nieuwe auto gekocht. Voordat we er samen uit waren duurde het even, maar het is gelukt! Voor de autoliefhebbers..  het is een Toyota Avensis geworden.

Voordat we kwamen tot deze auto zijn we langs diverse autozaken geweest. Er was een zaak waarbij me echt iets opviel. Er kwam, na onze vraag bij de receptie, een autoverkoper naar ons toe. Hij zat in de zaak te lunchen en hij werd van zijn lunch weggeroepen om ons te helpen.

Op de een of andere manier had ik een dubbel gevoel bij deze meneer. Hij stond ons zeker netjes te woord en hielp ons verder, maar toch klopte er iets niet. Hij deed het goed, maar het leek wel aangeleerd gedrag. Hij wist dat het zo moest en deed het zo, maar het kwam niet vanuit zijn hart.

Ik voelde dat hij zijn werk niet met passie deed. Hij keek niet echt naar ons, keek naar onze haren in plaats van naar onze ogen. Zijn pantalon was echt te kort. Het hele plaatje klopte gewoon niet.

Natuurlijk blijf ik dan vriendelijk en gewoon in gesprek, maar stiekem vind ik het vervelend voor deze autoverkoper. Had echt het idee dat hij niet op zijn plek zat in deze functie en dat vind ik oprecht jammer voor hem!

Tijdens de Train de Trainer die ik geef leid ik deelnemers op tot trainer. Deelnemers komen er vaak uit eigen beweging, maar soms zijn ze ook opgegeven door hun leidinggevende. Tijdens de opleiding oefenen we volop in het geven van een deel van een eigen training, zodat deelnemers zich de rol van trainer echt eigen kunnen maken.

En, hoe zeer de deelnemers echt hun best doen, merk ik soms dat niet iedereen er blij van wordt. Soms weet je dat ook pas als je daadwerkelijk voor de groep staat.

En, ik vind dat helemaal oké. Niet iedereen kan en hoeft trainer te zijn!

Voor jezelf als trainer is het vind ik fijn als je de passie voelt, je oprecht je deelnemers verder wil helpen en jij je als trainer voor de groep op je gemak voelt. Je kunt heel veel leren maar als jij er niet gelukkig van wordt dan voelen je deelnemers dat en moet jij alleen maar ‘harder’ werken terwijl je er diep in je hart niet blij van wordt.