Ervaringen - Leer Trainen vanuit je Vak

 Ervaringen 

Ervaringen van klanten

Op deze pagina vind je een aantal ervaringen van klanten van mij.

Wil je weten wie mijn klanten zijn? Kijk dan eens bij Voor wie? 

In mijn werk als orthopedagoog kwamen afgelopen jaren steeds vaker scholingsvragen op mijn pad. Ik merkte al snel dat een goede training maken echt een vak apart is…wat een verademing dat ik Janny leerde kennen. Zij verstaat haar vak! 

Janny straalt aan alle kanten uit dat ze zin heeft om met je aan de slag te gaan en we hebben meteen een ochtend in de agenda geboekt.

Fantastisch hoe ze tot in de puntjes voorbereid is en hoe je je zo welkom voelt. Haar kennis, gastvrijheid en haar enthousiasme zijn de ingrediënten waardoor de ochtend in een Flow verliep.

Stap voor stap zijn we mijn plannen doorgelopen en Janny heeft me allerlei tips, adviezen en handreikingen gedaan om het neer te zetten. In een korte tijd was de training klaar en ik kon niet wachten om ermee aan de slag te gaan.

Ik kan alleen maar zeggen dat de training een succes was en dat het de investering dubbel en dwars waard was. Ik sta met vertrouwen en rust voor grote groepen en ben trots deze trainingen te mogen geven. Ik kan daarom iedereen die ook maar twijfelt aanraden om met Janny contact op te nemen…wedden dat je net zo enthousiast wordt als ik?

Tijdens het geven van een training merkte ik dat ik aan het einde van de training helemaal afgedraaid was. Online ben ik gaan zoeken hoe dit anders kan. Via Linkedin deelde Janny hier informatie over. De manier waarop ze dat deelde sprak me aan. Laagdrempelig, kort, bondig en heel herkenbaar.

Na een eerste gesprek was ik om. We hadden gelijk een klik en dat is voor mij heel belangrijk. Ik wil me graag op mijn gemak voelen. 

De samenwerking met Janny heb ik als heel fijn en warm ervaren. Janny gaf me alle ruimte om me te laten zijn wie ik ben. Maar ze kan me ook afremmen en weer op het juiste spoor zetten. Heel fijn. Bij Janny kreeg ik echt het gevoel van steun. Ze gaf mij de ruimte om op haar terug te vallen wanneer ik er in vast liep.

Voorafgaand had ik geen twijfels om samen te werken. Ik kreeg alle vertrouwen in Janny dat de doelen die ik in mijn hoofd had ze ook ga behalen. Dat komt door het vertrouwen dat Janny geeft en de structuur die ze biedt.

Janny is enthousiast, gezellig, warm, laagdrempelig, sociaal, regie-houdend en heeft veel kennis over haar vak. En, geweldig dat ze af en toe een kippenvel moment krijgt, waardoor we weten dat we een USP te pakken hebben. 😉

Voor iedereen die nog twijfelt. Bel Janny en ga in gesprek.

Cindy Menke //  Flair Scholing 

We wilden onze telefoontraining uitdagender maken, zowel voor de deelnemers als voor onszelf en in onze zoektocht naar nieuwe en meer afwisselende werkvormen kwamen we (via via) bij Janny terecht.

We hebben het traject ‘Samenwerken aan je Training’ als zeer positief ervaren. Het was fijn om met z’n drieën aan de slag te gaan en we zijn toch, na al die jaren, weer gegroeid. Naast de inhoudelijke kant van de training hebben we ook het intakegesprek en de follow up verder verfijnd. Inmiddels trainen we weer met veel plezier met afwisselende werkvormen, zowel klassikaal als online en merken we dat we zelf ook vindingrijker zijn geworden. We hadden vooraf wat twijfels of het aantal dagdelen niet te veel was, maar dat pakte goed uit; we hebben ze meer dan nodig gehad!

Janny is enthousiast, vrolijk en geïnteresseerd. Ze maakt snel een klik en zorgt voor veiligheid tijdens de sessies. Zij heeft de kennis die ze op de juiste manier overbrengt.  

Dank je wel voor de leerzame training Janny. Het was een feestje! En voor iedereen die nog twijfelt: Doen, het is erg waardevol!

Wilma Blanken & Yasmin Hemke // Quality Calls Training

We zochten iemand die ons kon helpen bij het professionaliseren en borgen van onze training en dat bleek Janny te zijn! Haar kennis en ervaring hielp ons al in de eerste fase bij het plaatsen van de stip op de horizon en om de organisatie ervan te overtuigen dat deze stap nodig was.

Zenden in plaats van trainen - Er was op dat moment slechts één training waarmee aan 4 verschillende doelgroepen (gelijktijdig) zoveel mogelijk kennis over de markt en onze producten moest worden overgebracht. Een presentatie waarbij deelnemers overspoeld werden met informatie, zonder te checken of de kennis bleef hangen. De presentatie werd gegeven door twee deskundigen met jarenlange ervaring en veel kennis van zaken, maar dit was niet schaalbaar en bovendien kwetsbaar, want niet vervangbaar. Daarnaast was trainingsmateriaal moeilijk up-to-date te houden en er was geen platform voor het delen van nieuwe kennis. Werk aan de winkel dus!

Focus, deadlines, resultaat - Het traject met Janny heeft ons geholpen om focus te krijgen. Janny zorgde voor voortgang in het project door het stellen van deadlines voor o.a. het aanleveren van kennis en het werken aan handleidingen. Inmiddels zijn we niet meer afhankelijk van 2 inhoudsdeskundigen, maar hebben we 11 getrainde trainers. De trainingen zijn interactief, professioneel en volgens een vaste structuur opgebouwd en de trainers zijn zelf in staat om trainingsmaterialen te ontwikkelen en te onderhouden. Tot slot is het nu ook mogelijk voor ons om trainingen te factureren, omdat we nu vertrouwen hebben in de kwaliteit van de trainingen.

Alles onder één dak - De grote meerwaarde van Janny was het totaalpakket en haar flexibiliteit. Als opleidingskundige weet ze hoe je een goede training opzet en ze heeft veel kennis van verschillende werkvormen. Ook kon ze direct een ‘train de trainer’ training verzorgen voor onze nieuwe trainers, waarin de trainers zich veilig voelden om te falen en te leren. De feedback vanuit zowel deelnemers als medewerkers is zeer positief!

Tip - Wil je ook hulp bij het herzien van je bestaande of opzetten van een nieuwe training? Neem dan zeker contact op met Janny! Reserveer wel voldoende tijd om zelf ook de inhoud aan te leveren en de trainingshandleiding uit te werken. Je zult er veel profijt van hebben!

We kenden Janny al van de Train de Trainer opleiding, die we als erg positief hebben ervaren. We merkten echter dat we tijdens de trainingen niet goed het gewenste doel konden bereiken en moeite hadden om de aandacht van deelnemers vast te houden. De training moest interactiever worden en dus besloten we Janny weer in te schakelen om onze training naar een hoger niveau te tillen d.m.v. het ‘Samenwerken aan je Training’ traject.

Die samenwerking was erg goed en we hebben in korte tijd grote stappen kunnen zetten. Afgelopen najaar (2020) hebben we voor het eerst onze nieuwe training gegeven en hierover ontvingen we zeer lovende reacties. Het kost onszelf ook minder energie, omdat we niet meer heel de dag aan het zenden zijn en de cursisten nu meer zelf aan opdrachten laten werken. Ook de onderlinge interactie bevalt ons erg goed.

We hebben Janny leren kennen als een vrouw met kennis van zaken over het trainersvak, die graag vanuit het perspectief van samenwerken iemand helpt om een training op te zetten of te verbeteren.

Jan Seinen //  Adviseur Verkeersmanagement Rijkswaterstaat

Ik wilde graag handvatten om een training op een goede manier op te zetten. En, daarbij ook de wensen van de deelnemers aan bod laten komen. Ik was op zoek naar de juiste handvaten om dat aan te pakken en koos daarom voor de 3-daagse Training van Leer Trainen vanuit je Vak. En wow, wat heeft dat me veel opgeleverd!

Ik heb geleerd hoe je een training op moet zetten en hoe je de leerstijlen van Kolb daarin kunt verwerken. Dit was super leerzaam! Ook het recept van maximale vreugde, een recept om op een goede manier een oefening uit te leggen en uit te voeren was erg fijn. Daarnaast kwamen er veel tips tussendoor; van handige websites tot werkvormen en heb ik ook nog veel geleerd over transfer en groepsdynamica. 

Maar ook de opzet van de training klopte van voor tot achter. Aan alles was gedacht, tot in de kleinste details. Bij terugkomst vertelde ik iedereen dat deze training super goed in elkaar zat, met een mooie afwisseling van kennis, inzicht en vaardigheden. ‘Practice what you preach’. 

Janny is een enthousiaste en kundige trainer; goed gestemd en duidelijk. 

Gezien mijn fysieke toestand (zwanger) heb ik na het trainingsweekend twee dagen moeten bijslapen, maar dat was het me meer dan waard!

Șirin Ekinci

Ik ben de 3-daagse Train de Trainer bij Janny gaan volgen omdat ik een aantal trainingen op de planning had waarvoor ik moeite had om een goede vorm te vinden. Daardoor was ik de voorbereiding aan het uitstellen en zag ik steeds meer op tegen het geven van de training.


Janny bood mij precies de handvatten die ik miste, waardoor ik nu een veel beter idee heb van wat ik in mijn trainingen wel, en vooral wat ik niet wil vertellen. Bovendien kan ik nu betere keuzes maken uit verschillende werkvormen die ik tijdens de training kan toepassen.


De training was inhoudelijk precies wat ik er van had gehoopt en daardoor de investering helemaal waard. Het concept van 3 dragen in een hotel verblijven vond ik een fijne bonus.

 

Janny geeft heel prettig en duidelijk training en alles wat ze de deelnemers leert, zie je haar ook in de praktijk toepassen. Bovendien kan ze de theorie heel goed vertalen naar alle verschillende onderwerpen die de deelnemers meenamen.


Lorette Kraaijenbrink  //  Laat Office voor je werken! 


Ik had wel een idee over mijn training, maar dit was niet concreet. 

Deze drie daagse training heeft me erg goed geholpen om deze training concreet te maken en leuk vorm te geven. Daarnaast heb ik als trainer meer zelfvertrouwen gekregen doordat ik een aantal keren voor de groep heb moeten staan en hier feedback op kreeg. 

Ik ben in deze drie dagen gegroeid als professional en trainer. Dit wens ik iedereen toe!


Sofie Spijkers //  Fontys Hogescholen


Ik vond het moeilijk om te bepalen wat ik precies wilde leren en of de training daarbij zou passen.


Ik wilde graag meedoen omdat ik veel trainingen gaf zonder plan en ik wist dat het veel beter kon met een plan. Maar, hoe ik een plan moest maken wist ik nog niet. Door vooraf te bellen met Janny werd mij duidelijk wat ik kon verwachten van de training.


Het was het helemaal waard! De training heeft me veel mogelijkheden gegeven om mee aan de slag te gaan, met name het aanbrengen van structuur en creativiteit binnen trainingen.


De training zelf heb ik ervaren als heel prettig, met een open sfeer en genoeg tijd, niks haastig. Janny is heel oplossingsgericht en behulpzaam en er was veel persoonlijke aandacht.


Roos van Dam  //  Online Dialogue


Als beginnend trainer was ik erg onder de indruk van de rustige en authentieke benadering van Janny. Ik heb het als een uiterst prettige en respectvolle training ervaren! Het interne karakter was geweldig gezien het mij 3 volle dagen en avonden de concentratie bood me volledig op de training te kunnen richten in goed gezelschap! 


Marijke Rourera  //  Specialist in groepsdynamica 


Wat begon als 'dit doen we even vlot omdat onze opdrachtgever dat van ons verlangt' was voor mij als nuchtere techneut al vlot gekeerd naar 'hey, hier ga ik iets van opsteken waardoor ik mijn cursisten beter kan bedienen'. Wat was nodig voor die ommekeer? De rust en kundigheid van Janny. Ze weet als een goede trainer een veilige omgeving te creëren waarin zonder schaamte het leerproces kan plaats vinden. Een aanrader ook voor de al meer gevorderde trainer.


Bert Volders  //  USG Engineering 


Het enige wat je zei, dat je me niet gegarandeerd zou kunnen geven na afloop van de training, toch gekregen: zelfvertrouwen. Dank je wel! Veel geleerd en inspiratie opgedaan, zeker ook dankzij de leuke en goeie interactie uit de groep.


Hilde van de Heuvel  // Bureau-Wat


Praktische training met duidelijke opbouw. Direct toegepast afgelopen week omdat je aan de slag gaat met eigen training. Tijdens train de trainer mijn eigen training goed kunnen voorbereiden. Kundige, ervaren trainster. Aanrader!

 

Marielle Brok  //  Consulent vrijwillige inzet Vitis Welzijn 


In deze training is mijn inzicht in de rol van de trainer qua houding en gedrag gegroeid. Daarnaast heb ik veel toepassingsmogelijkheden geleerd en een behoorlijke voorraad praktische tips ontvangen. 
Janny is een vakvrouw die de groep met enthousiasme wist te boeien. 


Thea de Feijter  //  De Nieuwe Wind Training & Coaching


Hele fijne training met een kleine groep. Veel werkvormen meegekregen die ik direct in mijn trainingen onderhandelen kan toepassen. Ook de nadruk op leerdoelen en daar steeds op terugkomen in de training en vooral hoe je dat doet en hoe je goed feedback geeft heeft mijn training veel goed gedaan. De deelnemers aan mijn training doen nu veel meer zelf, leren daardoor meer en, heel belangrijk, ze waarderen mijn training veel hoger. Top dus, een echte aanrader om deze training te volgen.


Jeanette de Haas  //  Onderhandelcoach


Ontzettend leerzaam! Daarnaast kun je het geleerde tijdens de 3-daagse gelijk toepassen voor je eigen training. Ik kan iedereen die training geeft aanraden om deze cursus te volgen. Janny is een zeer bekwame trainer die je verder helpt in je ontwikkeling.


Hette van der Zwaag  //  Senior Risk Engineer Boskalis 


Had ik deze achtergrond maar eerder geweten, in zo een korte tijd zo veel geleerd en vooral meteen toepasbaar en op een hele prettige manier zodat je verder kan met je ontwikkeling.


Monique van Poorten  //  orthomoleculair therapeut kPNI + NAET